Fiat billigere, Ford dyrere

Den norske Fiat-importøren tar hensyn til den sterke norske kronen og reduserer prisene med mellom 4 og 6 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske Fiat-importøren, Auto Import Nor, tar for tiden inn fire Fiat-modeller til Norge; Punto, Doblo, Marea og nykommeren Stilo. Til tross for at Stilo har fått mye positiv omtale, går Fiat-salget relativt tregt her i landet. Hittil i år er det kun solgt snaue 350 biler med Fiat-merke i grillen, noe som utgjør en markedsandel på beskjedne 0,6 prosent.

Sterk krone

Det skrøpelige salget burde i seg selv være en spore for å sette ned prisene. I tillegg er den norske kronen for tiden svært sterk. Norske bilimportører som betaler med utenlandsk valuta har derfor for tiden langt bedre marginer enn det de hadde for bare et halvt år siden. De har med andre ord muligheten til å senke prisene samtidig som akseptable marginer opprettholdes.

Økt bruktimport

Men det er enda flere årsaker til at de norske bilimportørene gjør lurt i å senke sine priser. For det første har norske bruktimportører blitt stadig mer aktive. I juli ble mer enn 4.000 brukte biler hentet hit til landet. Til sammenligning ble det solgt snaue 9.000 nye biler.

Privatimport av nybiler

Men nå er enda en trussel på vei. Den omtalte valutasituasjonen gjør det for tiden svært lønnsomt å kjøpe ny bil i Sverige, noe vi omtalte torsdag forrige uke. Hvis dagens valutasituasjon vedvarer vil derfor norske bilimportører være på vei inn i en ny og enda tøffere konkurransesituasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer