Fiat jubilerer med ny Punto

Fiat feiret nylig sitt 100-års jubileum, og i den anledning presenterte de en nyrevidert utgave av småbilen Punto. Italienerne har brukt over 5,6 milliarder norske kroner for å utvikle den nye modellen -- og her er altså resultatet.

Fiat jubilerer med ny Punto
Publisert

Foreløpig må du nok nøye deg med å betrakte den reviderte småbilen på disse bildene. Bergheim/Ugland as, som er den norske Fiat-importøren, venter den nye Puntoen til landet rett over nyttår.

5 motorer..

Hvilke modeller med hvilke motorer og hvilke utstyrsvarianter som tas inn til Norge, er ikke avklart ennå. I utgangspunktet er nye Punto tilgjengelig med fem forskjellige motorer; tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Bensinalternativene består av to 1,2-litere, med 60 eller 80 hestekrefter, og en 1,8-liter med 130 hester. Dieselrekken består av en 1,9-liter med 60 hk og en 1,9-liters JTD med common rail og 80 hestekrefter.

..men alle kommer ikke til Norge

Selv om det ikke er avgjort hvilke av disse motorene som vil importeres til Norge, får vi vite av den norske importøren at hovedvekten vil ligge på 1,2-literne. 1,8-literen på 130 hester vil trolig ikke komme hit til lands, og heller ikke racing-versjonen av Punto, som er bygget på nettopp denne 1,8-literen -- bare utstyrt med litt flere hester (215 hk) og endret dreiemomentkurve. Dieselversjonene vil heller ikke importeres hit til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.