Fiat Panda "Årets bil 2004"

58 motorjournalister fra 22 land i Europa har kåret årets bil for 41. gang.

Publisert
Sist oppdatert
Fiat Panda "Årets bil 2004"

Relevant?

Betyr denne kåringen noe for ditt valg av ny bil? (Avsluttet)
Nei(77%) 720
Ja(13%) 119
Kommer an på vinneren(11%) 102
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
Fiat Panda "Årets bil 2004"
Fiat Panda "Årets bil 2004"


Juryen består av 58 journalister, og fra Norge er det Rune Korsvoll fra bladet Motor som er medlem. Danmark og Finland har også ett medlem hver. Sverige er bilprodusent og har hele tre medlemmer i juryen. Store bilnasjoner som Tyskland og Frankrike har seks medlemmer.

Poengutdeling

Årets konkurranse startet med tretti biler. Jurymedlemmene sender så inn syv biler som de mener bør være med i finalen. De syv bilene som kom med til finalen var BMW 5-serie, Fiat Panda, Mazda 3, Nissan Micra, Opel Meriva, Toyota Avensis og Volkswagen Golf. Poenggivningen i finalen er slik at jurymedlemmene skal fordele 25 poeng hver med maksimalt 10 poeng til én bil og minst fem biler skal gis poeng. Det skal også følge med en skriftlig begrunnelse.

Uenige

DinSides lesere hadde en helt annen oppfatning av hva som burde bli "Årets bil 2004". Her stod kampen mellom BMW 5-serie, Toyota Avensis og til dels Volkswagen Golf. Det var ikke mer enn 5 prosent av våre stemmegiverne som mente at Fiat Panda var tittelen verdig. BMW 5-serie hentet hele 39 prosent av stemmene og Toyota Avensis fikk 19 prosent. Totalt ble det avgitt godt over 4.000 stemmer.

Fiat har vunnet flere ganger tidligere. I 1984 vant Fiat Uno og i 1989 vant Fiat Tipo. I 1995 og 1996 vant Fiat to år på rad. Først vant Fiat Punto og året etter vant Fiat Brava/Bravo. Til sammeligning har Mercedes kun vunnet en gang. Det samme gjelder Porsche og Audi. BMW har aldri vunnet.

Årets avstemning finner du her.

Juryen var helt i utakt med DinSides lesere i fjor også. Her stod kampen mellom Mazda 6 og Mercedes E-klasse. Renault Megane fikk ikke mer enn 7 prosent av stemmene, mens Mercedes E-klasse fikk 29 prosent og Mazda 6 fikk 26 prosent. Totalt ble det avgitt nesten 4.000 stemmer i fjor.

Avstemning 2003.

Kåring 2003.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer