Rasmus Ristolainen i Mercedes-Benz G500

Fikk millionbot for råkjøring

Det ble dyrt da den profilere ishockeyspilleren kjørte dobbelt så fort som fartsgrensen i tettbygd strøk

LUKSUSBIL: NHL-stjerna Rasmus Ristolainen ble målt til 81 km/t i i 40-sona, med en Mercedes-Benz G500. Foto: Jamieson Pothecary
LUKSUSBIL: NHL-stjerna Rasmus Ristolainen ble målt til 81 km/t i i 40-sona, med en Mercedes-Benz G500. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Fredag 3. mai i år ble Rasmus Ristolainen (24) målt til 81 kilometer i timen, da han kjørte gjennom et tettbygd strøk i Åbo i Sørvest-Finland. Den tillatte fartsgrensen, der den finske ishockey-stjerna kjørte sin eksklusive SUV, var imidlertid bare 40 km/t. Det melder flere finske medier.

Bilen, en Mercedes-Benz G500, koster fra 1,9 millioner kroner i Norge, før ekstrautstyr. Dinside gav bilen en skuffende treer på terningen da vi testet den ganske nøyaktig én måned før Ristolainens overtramp.

40 dager bøter

Ristolainen spiller til daglig profesjonell ishockey i den amerikanske NHL-klubben Buffalo Sabres i New York, hvor han i 2016 signerte ny kontrakt. Den skal ifølge finske Ilta-Sanomat ha sikret forsvarsspilleren omlag 4,8 millioner euro (46,5 mill NOK) i året.

Hendelsen skjedde knappe to måneder etter at Kurt Nilsen vedtok dommen på 175.000 kroner på stedet, for promillekjøring her i Norge.

Etter at Ristolainen ble målt til dobbel hastighet av det tillatte, blir straffen fort dyr i Finland, hvor de opererer med dagsatser basert på folks lønn. I distriktsretten ble ishockeyproffen dømt for alvorlig brudd på trafikksikkerhetsreglene og endte opp med hele 40 dager i bøter. Det tilsvarer 120.680 euro eller 1.168.665 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer