Rasmus Ristolainen i Mercedes-Benz G500

Fikk millionbot for råkjøring

Det ble dyrt da den profilere ishockeyspilleren kjørte dobbelt så fort som fartsgrensen i tettbygd strøk

LUKSUSBIL: NHL-stjerna Rasmus Ristolainen ble målt til 81 km/t i i 40-sona, med en Mercedes-Benz G500. Foto: Jamieson Pothecary
LUKSUSBIL: NHL-stjerna Rasmus Ristolainen ble målt til 81 km/t i i 40-sona, med en Mercedes-Benz G500. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Fredag 3. mai i år ble Rasmus Ristolainen (24) målt til 81 kilometer i timen, da han kjørte gjennom et tettbygd strøk i Åbo i Sørvest-Finland. Den tillatte fartsgrensen, der den finske ishockey-stjerna kjørte sin eksklusive SUV, var imidlertid bare 40 km/t. Det melder flere finske medier.

Bilen, en Mercedes-Benz G500, koster fra 1,9 millioner kroner i Norge, før ekstrautstyr. Dinside gav bilen en skuffende treer på terningen da vi testet den ganske nøyaktig én måned før Ristolainens overtramp.

DYRT: Selv om Rasmus Ristolainen (24) har nok til salt på maten med årslønn på 46,5 millioner kroner, svei nok den finske fartsboten på nærmere 1,2 millioner. Foto: NTB / Scanpix
DYRT: Selv om Rasmus Ristolainen (24) har nok til salt på maten med årslønn på 46,5 millioner kroner, svei nok den finske fartsboten på nærmere 1,2 millioner. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

40 dager bøter

Ristolainen spiller til daglig profesjonell ishockey i den amerikanske NHL-klubben Buffalo Sabres i New York, hvor han i 2016 signerte ny kontrakt. Den skal ifølge finske Ilta-Sanomat ha sikret forsvarsspilleren omlag 4,8 millioner euro (46,5 mill NOK) i året.

Hendelsen skjedde knappe to måneder etter at Kurt Nilsen vedtok dommen på 175.000 kroner på stedet, for promillekjøring her i Norge.

Etter at Ristolainen ble målt til dobbel hastighet av det tillatte, blir straffen fort dyr i Finland, hvor de opererer med dagsatser basert på folks lønn. I distriktsretten ble ishockeyproffen dømt for alvorlig brudd på trafikksikkerhetsreglene og endte opp med hele 40 dager i bøter. Det tilsvarer 120.680 euro eller 1.168.665 norske kroner.

Dinside skrev tidligere i år om at Norge har verdens suverent høyeste fartsbøter, men den påstanden er altså relativ - da de med høy inntekt kan merke det bedre på lommeboka i andre land, som blant annet hos vårt naboland i øst.

Forbikjøring

I tillegg til den høye bota ville påtalemyndigheten i Finland at Ristolainen skulle miste førerkortet i minimum tre måneder, men denne saken skal ha blitt overført til politiet og er fortsatt ikke avgjort.

Den finske NHL-stjerna kjørte en eksklusiv tysk SUV. Her kan du se hvilke bilmerker som får flest fartsbøter.

Selv hevder Ristolainen at han kun kjørte fort et lite stykke, da han foretok en forbikjøring, men innrømmer ifølge finske medier at han har handlet uaktsomt samtidig som han nekter for intensjonen og grov uaktsomhet. Ishockeyproffen vil heller ikke uttale seg til media om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer