Promillekjøring

Fikk over 100 000,– i promillebot-kutt

En mann ble tatt med 1,5 i promille bak rattet og må i fengsel for dette, men bota ble kraftig kuttet i retten.

RUSET BAK RATTET: Du risikerer en heftig bot om du blir tatt med promille i blodet mens du kjører bil. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB
RUSET BAK RATTET: Du risikerer en heftig bot om du blir tatt med promille i blodet mens du kjører bil. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 31. juli 2021 omkring klokka ett om natta at en 52 år gammel mann ble stoppet mens han kjørte bil i Bergen.

En times tid etter at politiet hadde stoppet mannen, tok de en blodprøve av ham, og den viste en alkoholkonsentrasjon på 1,50 promille, skriver Rogalands avis.

Ifølge Lommelegen innebærer en promille på 1,5 helt klart dårligere motorikk, at den påvirkede snakker uklart og snøvlete, samt har problemer med å huske.

Kraftig bot-kutt

Siden mannen kommer fra Sandnes i Rogaland, møtte han nylig opp i tingretten der - og kom med en uforbeholden tilståelse.

I Sandnes tingrett foreslo påtalemyndigheten at straffen skulle settes til fengsel i 21 dager og bot på 195 000 kroner, subsidiært 15 dager fengsel dersom boten ikke kunne betales.

Retten mente imidlertid at siden det ikke oppsto noen konkrete faresituasjoner utover den fare kjøring i ruspåvirket tilstand i seg selv innebærer, samt at kjørelengden den fulle 52-åringen tilbakela var svært kort, forelå det ikke noen straffeskjerpende momenter av vesentlig betydning i denne konkrete saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer