Ekstreme priser for å erstatte bilnøkler

Fikk prissjokk!

Til «billigmerket» Kia fikk Trond Veland tilbud på ny nøkkel som var 70 ganger høyere enn hva en Tesla-nøkkel koster.

PRISSJOKK: Bruktbilselger Trond Veland fikk et realt sjokk da han skulle skaffe en ny reservenøkkel til en Kia Niro, som skulle klargjøres for salg. Foto: Privat
PRISSJOKK: Bruktbilselger Trond Veland fikk et realt sjokk da han skulle skaffe en ny reservenøkkel til en Kia Niro, som skulle klargjøres for salg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vent litt … Oi! Det var usannsynlig dyrt, utbryter en bilforhandler til Dinside, etter å ha sjekket hvor mye det koster å få ny nøkkel til en av bilmodellene de fører.

Omtrent én av tre av oss har en eller annen gang opplevd å miste eller få ødelagt bilnøkkelen. Enda flere har nok vært med på en større leteaksjon, i kriker og kroker i bil, hus, oppkjørsel, hage, garasje og bagasje.

«Hvor har den forbaskede nøkkelen gjort av seg???!»

Etter å ha gitt opp, får mange et realt sjokk når de hører hva verkstedet skal for å gi deg en ny:

«10.000 kroner, sa du????»

– Et ran!

– Dette er røveri på høylys dag, sukker Trond Veland oppgitt til Dinside.

Bruktbilselgeren fra Fredrikstad manglet den ene nøkkelen til en to år gammel Kia Niro, og fikk i forbindelse med service på bilen et tilbud fra verkstedet på 9.268,43 kroner for ny nøkkel - inkludert arbeid, moms og … rabatt.

Du leste riktig. I prisforslaget var det trukket fra henholdsvis 10 (innkoding) og 15 prosent (materiell) rabatt på nøkkelen. Uten rabattene er prisen over 10.400 kroner.

Kia Niro er for øvrig en liten og rimelig SUV, som ny i dag koster fra 335.000 kroner for en hybrid-variant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer