Fikk sjokksyn: - Ganske ergerlig

Det var flaks i uflaks at «bare» frontruta til Mette Lise Molberg knuste på Bane Nors pendlerparkering.

KNUST: Slik så frontruta på bilen til Mette Lise Molberg ut etter at hun hadde fjernet snøen. Foto: Privat
KNUST: Slik så frontruta på bilen til Mette Lise Molberg ut etter at hun hadde fjernet snøen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Starten på dette året har vært preget av utfordrende vær i store deler av landet. Du kjenner nok derfor godt til begrepet «snøkaos», som både har blitt hyppig brukt i mediene og mellom kjente og kjære.

Mette Lise Molberg fikk oppleve kaoset som følge av snøen på nært hold da hun parkerte bilen sin på Bane Nors pendlerparkering i Asker 17. januar.

BLE FORSKREKKET: Mette Lise Molberg mener det skal være trygt å parkere bilen på Bane Nors pendlerparkering. Foto: Privat
BLE FORSKREKKET: Mette Lise Molberg mener det skal være trygt å parkere bilen på Bane Nors pendlerparkering. Foto: Privat Vis mer

Grunnet uværet ble bilen stående der i fire dager.

- Den var dekket med skitten og klumpete snø da jeg skulle hente den. Så jeg begynte å måke bilen og oppdaget da at frontruta var knust, forteller Molberg til DinSide.

MÅTTE PUNGE UT: Kort tid etter at Molberg hadde skiftet frontrute, ble den knust igjen. Foto: Privat
MÅTTE PUNGE UT: Kort tid etter at Molberg hadde skiftet frontrute, ble den knust igjen. Foto: Privat Vis mer

- Ble forskrekket

Molberg hadde byttet frontrute kort tid før dette skjedde, og forteller at den var hel og uskadd.

- Jeg ble overrasket, men burde ha tenkt meg bedre om med tanke på det snøkaoset som var da jeg parkerte bilen. Jeg pleier å parkere lenger unna brua, men tenkte jo ikke på at det i det hele tatt var mulig at snø skulle bli måkt over brukanten, sa hun til Røyken og Hurums Avis, som omtalte saken først.

HER STO DEN: Bilen til Molberg sto parkert under brua på E18 ved Asker stasjon. Foto: Privat
HER STO DEN: Bilen til Molberg sto parkert under brua på E18 ved Asker stasjon. Foto: Privat Vis mer

Molberg jobber i Asker og parkerer vanligvis på den samme parkeringen, men forteller at hun aldri har opplevd noe liknende før.

- Jeg ble litt forskrekket da jeg så bilen. Så var det ganske ergerlig, fordi jeg hadde byttet frontruta for noen dager siden. Men det var også flaks at ingen ble truffet av det som traff bilen, sier hun til DinSide.

- Burde ikke skje

Seinere samme dag sendte Molberg en klage til Bane Nor, der hun blant annet skrev følgende:

«Det er en selvfølge at det skal være trygt å parkere bilen på Bane Nors pendlerparkering og jeg mener at det ikke er annet enn rett og rimelig at Bane Nor betaler egenandelen på 2500 kroner som jeg nå må ut med på grunn av dette».

Selv om det skulle ta sju til åtte virkedager å få svar, har Molberg fremdeles ikke hørt noe fra Bane Nor i skrivende stund. Den eneste tilbakemeldingen hun har fått, er en bekreftelse på at klagen er mottatt.

Molberg forteller at hun byttet frontruta noen dager etter hendelsen.

- Men jeg tenker det er rett og rimelig at de dekker det. Slikt burde ikke skje når du betaler for en parkering og tror at bilen din står der trygt og godt, sier hun.

«Så bør Bane Nor vurdere om denne aktuelle plassen bør sperres slik at andre slipper å oppleve skade på bilene sine og hvor det i beste fall er «bare» frontruten som ryker!», skrev hun også i klagen.

TIPS: Vintervær kan føre til at hjulbuen fylles opp med snø og is, da kan være lurt å ta noen forholdsregler. Video: Berit B. Njarga / Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Kommer ikke til å stenge

- Det skal være trygt å parkere på Bane Nors parkeringsplasser, sier Christina Balteskard Bottolfsen, kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, til DinSide.

Hun forteller at det er et firma som brøyter snø på brua som går over parkeringsplassen og stasjonsområdet, som har påført bilen til Mette Lise Molberg skadene.

- Bane Nors kundesenter mottok klagen 21. januar, og svarte Molberg 24. januar at saken var sendt videre til en annen enhet i Bane NOR som gjør en grundig vurdering av hva som har skjedd. Saken blir behandlet. Molberg vil få en tilbakemelding snart, forsikrer Bottolfsen.

På spørsmål om Bane Nor har vurdert å sperre noen parkeringsplasser ved brua, svarer kommunikasjonsrådgiveren:

- Vi kommer ikke til å stenge av deler av parkeringsplassen. Det blir et dårlig tilbud til kundene våre dersom vi må stenge parkeringsplasser.

- Skal ikke skje igjen

Men det betyr ikke at Bane Nor ikke er opptatt av å gjøre parkeringsplassene og stasjonene trygge, opplyser Bottolfsen.

- 22. januar sendte vi brev til Asker kommune der vi ber om at snø og is fra brøyting på brua ikke kastes ned på våre områder, og generelt der hvor folk oppholder seg. Vi uttrykker bekymring for sikkerheten til reisende på stasjonsområdene, i tillegg til vår infrastruktur som ligger utsatt til.

- Fylkeskommunen har svart på brevet og sagt at dette ikke skal skje igjen, sier kommunikasjonsrådgiveren i Bane Nor.