Film på frontruta

En filmfremviser på dashbordet bruker frontruta som skjerm. Du kan nå få speedometeret, turtelleren eller bensinmåleren projisert rett på frontruta.

Fartsangivelse projisert på frontruta.
Fartsangivelse projisert på frontruta. Vis mer
Publisert

Chevrolet tilbyr dette som ekstrautstyr i sin Corvette 1999-modell som en tilleggsfunksjon til det vanlige instrumentbordet.

HUD

Systemet kalles ”Head Up Display”(HUD), og muliggjør altså at man kan programmere bilen til å vise forskjellig informasjon på frontruta. Dette kan være fart, turtall og bensinnivå, eller den kan vise symbolene for radiator-temperatur, fjernlys, blinklys og oljetrykk. Hos Corvette projiseres dette opp på frontruta med blå bokstaver.

Med forbehold

Meningen bak å innlemme denne teknikken er at det skal fremme trafikksikkerheten i og med at man da kan holde blikket på veien. Opplysningene vil dukke opp periodevis for å gi en kjapp oversikts-informasjon. Det vil også være tilkoblet en av/på-knapp, slik at man har muligheten til å ta forbehold mot å benytte seg av det.

Fly-teknikk

Dette er absolutt ingen ny teknikk. Den har lenge vært benyttet i fly for at piloten skal kunne få informasjon uten å ta konsentrasjonen fra det han holder på med. I et fly består dette displayet av en glasskive som står fastmontert mellom piloten og cockpit-ruta. Den informasjonen som man da ønsker å presentere for piloten, blir projisert på denne glasskiven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.