Finner du ikke prisen?

Vi får nesten daglig mail fra lesere som ikke finner bruktbilprisen på enkelte biler. Her finner du de vanligste forklaringene:

Publisert

Bilen er eldre enn 12 år

Vi har ikke med eldre biler i prislisten, siden det omsettes svært få slike biler hos bruktbilforhandlere. I tillegg er prisvariasjonene så høye at det er vanskelig å lage en gjennomsnittspris som tilfredsstiller våre krav til statistisk nøyaktighet. Vi oppgir altså ikke pris på biler som er registrert før 1988)

Det finnes få slike biler

For å beregne en representativ gjennsomsnittspris, trenger vi flere priser fra forhandlerne. Et for smalt utvalg biler kan gi et skjevt inntrykk av det reelle prisnivået. I tillegg har vi "valgt vekk" enkelte modeller med lav omsetning -- rett og slett for å gjøre databasen raskere å laste ned.

Varebil eller minibuss?

Prislisten inneholder bare priser på personbiler og de mest vanlige kombibilene. Varebiler (og det innebærer de fleste pick-ups) og minibusser er ikke med i databasen. Dette har flere årsaker, blant annet store geografiske prisforskjeller, lavt omsetningsvolum o.l. Vi har en viss oversikt på enkelte minibusser og kombinertbiler, men prisvariasjonene på varebiler er såvidt store at vi uansett ikke oppgir priser på varebiler

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer