Finslipte Mustanger

Ford Mustang 2005 er i utgangspunktet en tøff bil, men i USA er det lange tradisjoner for å gjøre tøff tøffere.

Publisert
Sist oppdatert

Og Mustangen har i 40 år blitt preppet og bøyd for å tilpasse mer eller mindre forstålige ønsker. I forbindelse med det pågående SEMA-showet i Las Vegas har Ford utstyrt 15 tuning- og stylingfirmaer hver sin 2005 Fort Mustang.

Velger V8

Kun et par av trimmefirmaene har valgt 4-liters V6 som utgangspunkt, resten har konsentrert seg om V8eren på 4,6 liter. Sistnevnte er den kraftigste serieproduserte Mustangen, og den varter opp med 300 hestekrefter. 2005-modellen ble vist første gang i vinter, og er en modell som tar arven mer på alvor enn noen tidligere modeller har gjort.

Spennende

Også sportslige sjåfører med funksjonshemninger får en spennende utgave av Mustang ferdig ombygd med håndkontroller for gass og brems. Det er Tiger Racing fra Covina i California som står for ombyggingen, og eksteriøret har klare retrotrekk. Den gullfargede Mustangen med en kompressor fra Vortech er utstyrt med noen sinnssvake felger fra MOMO.

Kommer i Norge

I USA blir ettermarkedsleverandørene tatt veldig seriøst av bilprodusentene, og årets SEMA-show viser mange samarbeid mellom bilprodusenter og frittstående leverandører av komponenter og styling/tuning. I Europa er vokser ettermarkedet raskt, men det er nok en stund til vi ser like stor fokus på dette som det er i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.