Fire hjul på boks

Toyota Verso-S, en nyfødt flerbruksbil.

Fire hjul på boks
Publisert
Sist oppdatert

Det raser på med smarte småbiler fra all verdens bilprodusenter. Hver eneste nye bil som kommer setter ny verdensrekord i glupe løsninger og fasiliteter. Etter hvert er også kvalitetsfølelsen blitt like god i de små bilene som i de store. Enkelte bilprodusenter har faktisk dette som motto, at kvalitetsfølelsen skal være like god på en liten bil som de store bilene. Så kommer Toyota Verso-S.

Beinhard konkurranse

På bilmessen i Paris fikk vi stifte vårt første bekjentskap med den lille doningen. Bilen skal ut og konkurrere med Honda Jazz, Opel Meriva, Kia Venga, Hyundai iX20, og andre biler som nylig er klekket ut av hodet på fantasifulle designere. Verso-S er basert på plattformen til Yaris og Urban Cruiser, og mangler akkurat en centimeter på å være 4 meter lang.

Dette er en glup bil.

Liten, men stor

Det er rene julekvelden hver gang vi kommer over slike småbiler. Det visuelle ytre er nesten uinteressant, for det er de smarte løsningene inne i disse bilene som er mest spennende. Se for eksempel på dørløsningen hos Opel Meriva, som gir enorm åpning for inn og uttreden. De fleste i denne klassen har bakseter som står på skinner og kan justeres i lengderetning. Noen kan sågar gjøres om fra treseter til toseter bak for å gi bedre sittekomfort. Andre har smarte modulløsninger for å bygge sin beste løsning for både seter og lasterom. De aller fleste har flatt lastegulv når seteryggen på baksetet legges ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer