Tesla Cybertruck

Fire motorer, kjører sideveis

Tesla Cybertruck får fire elektriske motorer og såkalt «crab mode». Det betyr at den kan bevege seg sidelengs som en krabbe.

"NY" CYBERTRUCK: Her er nyeste utgave av Tesla Cybertruck avbildet under testkjøring på fabrikkens bane i USA. Av bildene kan det se ut som om bilen er litt mindre enn den første som ble vist fram i 2019. Den var for stor til å bli godkjent i Norge og Europa. Video-skjermdump: Chile Ai100
"NY" CYBERTRUCK: Her er nyeste utgave av Tesla Cybertruck avbildet under testkjøring på fabrikkens bane i USA. Av bildene kan det se ut som om bilen er litt mindre enn den første som ble vist fram i 2019. Den var for stor til å bli godkjent i Norge og Europa. Video-skjermdump: Chile Ai100 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha stått uforandret siden den ble vist første gang i 2019, fjernet Tesla prisen og data på Cybertruck fra sine nettsider i oktober. Noen trodde at det var en bekreftelse på at den elektriske pickup-en med det spesielle designet var tatt ut av programmet til den amerikanske elbil-produsenten.

Slik var det ikke. Nå kommer det nye opplysninger om bilen, som forventes å komme i produksjon mot slutten av 2022.

Tesla-sjef Elon Musk bekrefter at Cybertruck vil få fire elektriske motorer – en på hvert hjul.

Fire elmotorer

«De første bilene i produksjon vil få fire elektriske motorer med ultra-rask, uavhengig kontroll av kraften til hvert enkelt hjul», twitret Musk i forrige uke.

Dette vil styre mest mulig kraft til de hjulene som til enhver tid har det beste veigrepet og dermed gi best mulig framkommelighet. Bilen med fire motorer vil erstatte utgaven med tre motorer som Tesla tidligere har planlagt. Tidligere opplysninger sa at denne skulle få en rekkevidde på opp mot 80 mil og koste 69 900 dollar – tilsvarende 630 000 kroner.

En rimeligere variant med tohjulsdrift er ventet senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.