Tesla Cybertruck

Fire motorer, kjører sideveis

Tesla Cybertruck får fire elektriske motorer og såkalt «crab mode». Det betyr at den kan bevege seg sidelengs som en krabbe.

"NY" CYBERTRUCK: Her er nyeste utgave av Tesla Cybertruck avbildet under testkjøring på fabrikkens bane i USA. Av bildene kan det se ut som om bilen er litt mindre enn den første som ble vist fram i 2019. Den var for stor til å bli godkjent i Norge og Europa. Video-skjermdump: Chile Ai100
"NY" CYBERTRUCK: Her er nyeste utgave av Tesla Cybertruck avbildet under testkjøring på fabrikkens bane i USA. Av bildene kan det se ut som om bilen er litt mindre enn den første som ble vist fram i 2019. Den var for stor til å bli godkjent i Norge og Europa. Video-skjermdump: Chile Ai100 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha stått uforandret siden den ble vist første gang i 2019, fjernet Tesla prisen og data på Cybertruck fra sine nettsider i oktober. Noen trodde at det var en bekreftelse på at den elektriske pickup-en med det spesielle designet var tatt ut av programmet til den amerikanske elbil-produsenten.

Slik var det ikke. Nå kommer det nye opplysninger om bilen, som forventes å komme i produksjon mot slutten av 2022.

Tesla-sjef Elon Musk bekrefter at Cybertruck vil få fire elektriske motorer – en på hvert hjul.

Fire elmotorer

«De første bilene i produksjon vil få fire elektriske motorer med ultra-rask, uavhengig kontroll av kraften til hvert enkelt hjul», twitret Musk i forrige uke.

6 000 NORSKE: Over 6 000 nordmenn skal ha reservert et eksemplar av Tesla Cybertruck. Produksjonen er ventet å starte mot slutten av 2022, men det kan drøye lenger før den kommer til Europa. Foto: Tesla
6 000 NORSKE: Over 6 000 nordmenn skal ha reservert et eksemplar av Tesla Cybertruck. Produksjonen er ventet å starte mot slutten av 2022, men det kan drøye lenger før den kommer til Europa. Foto: Tesla Vis mer

Dette vil styre mest mulig kraft til de hjulene som til enhver tid har det beste veigrepet og dermed gi best mulig framkommelighet. Bilen med fire motorer vil erstatte utgaven med tre motorer som Tesla tidligere har planlagt. Tidligere opplysninger sa at denne skulle få en rekkevidde på opp mot 80 mil og koste 69 900 dollar – tilsvarende 630 000 kroner.

En rimeligere variant med tohjulsdrift er ventet senere.

Sideveis som en krabbe

Musk sier videre at Cybertruck vil få styring både på for- og bakhjulene.

«Vil få styring både på for- og bakhjul. Den kan ikke bare snu rundt som en tank, men også bevege seg sideveis som en krabbe». Dette betyr at den store pickup-en vil kunne manøvrere betydelig enklere både i trange gater, på parkeringsplasser, i terrenget og ikke minst lukeparkere der den ellers ikke ville fått plass.

FOR STOR: Den første utgaven av Cybertruck var for stor til å bli godkjent i Norge. Interiøret er like framtidsrettet som det utvendige designet. Foto: Tesla
FOR STOR: Den første utgaven av Cybertruck var for stor til å bli godkjent i Norge. Interiøret er like framtidsrettet som det utvendige designet. Foto: Tesla Vis mer

At Cybertruck får fire motorer og firehjuls-styringen, ser ut til å være et svar på at konkurrenter som Rivian og Hummer allerede har utviklet dette for sine modeller som kommer i salg om kort tid.

Nytt design

I forrige uke klarte youtuberen Chile Al100 å få et drone-opptak av en Cybertruck under prøvekjøring ved Teslas fabrikk i Freemont . Videoen viser at bilen nærmer seg produksjon og at den har fått noen endringer i designet i forhold til det vi har sett tidligere. Blant annet har den nå utvendige speil, mer tradisjonelle lykter og nye støtfangere mer i tråd med regelverket for godkjenning.

Det kan også se ut som om denne bilen er litt mindre enn utgaven som ble vist fram i 2019. Dette er imidlertid vanskelig å bedømme ut i fra videoen.

SISTE UTGAVE: Siste utgave av Cybertruck viser at den blant annet har fått utvendige speil, andre støtfangere og lykter, og et lasteplan som ser noe kortere ut enn tidligere. Video-skjermdump fra Chile Al100.
SISTE UTGAVE: Siste utgave av Cybertruck viser at den blant annet har fått utvendige speil, andre støtfangere og lykter, og et lasteplan som ser noe kortere ut enn tidligere. Video-skjermdump fra Chile Al100. Vis mer

Godt nytt for Norge?

I så fall kan dette være gode nyheter for Norge og Europa. Den første utgaven av Cybertruck var nemlig for stor til å kunne bli godkjent her hjemme. Da var det snakk om at Tesla kanskje skulle lage en mindre utgave for Europa, noe Elon Musk senere avkreftet.

Det skal være over 6 000 nordmenn som har betalt inn 1 000 kroner og reservert en Cybertruck. De siste tallene vi har sett fra mai i år, viser at det er over en million som har reservert bilen over hele verden.

Svarer ikke

Vi har spurt Tesla Norge om de har en oversikt over hvor mange norske kunder som står på venteliste og om det nå er avklart om Cybertruck kommer i salg her hjemme. Tesla har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer