Firedobbel pris

Denne avgiften har fått et kraftig hopp.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gulrøttene for elbileiere har blitt færre den siste tida, og fra 1. januar kom en rekke nye avgifter på plass.

Nybilavgiftene har vi skrevet mye om, men også bruktbilkjøperne får seg en overraskelse.

Brukt-hopp

Det er Elbil24 som nå poengterer at det nå er fire ganger så dyrt å omregistrere en elbil enn det var tidligere.

Fram til 1. mai 2022 var det helt gratis å omregistrere elbiler, men dette ble endret til 25 prosent fra og med da.

Nå er det imidlertid slutt, og bruktbilkjøpere må nå ut med 6681 kroner. Dette er full omregistreringsavgift for nyere biler over 1200 kilo.

Størst andel

I fjor var hele 79,3 prosent av alle nye biler som ble solgt i Norge rene elektriske. Det er opp fra 65 prosent i 2021, ifølge OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken). Salget av rene bensin- og dieselbiler fortsetter å stupe. Til sammen ble det solgt bare 11 716 av disse i fjor.

- En ny bølge med pandemi og krigen i Ukraina ga bilbransjen store produksjons- og leveringsutfordringer preget 2022. I tillegg kom høyere renter og kraftig økning i mat- og strømpriser. Få trodde at bilåret 2022 skulle få et så høyt antall nybilregistreringer. Importører og forhandlere har gjort alt de kunne for å få biler registrert. Mange stod på helt til nyttårsrakettene skulle sendes opp, sa OFV-sjef Øyvind Solberg Thorsen da tallene var klare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer