Firedørs rasende okse

Lamborghini gir et hint om at de også tenker på sportsbiler med fire dører og fire seter.

Publisert
Sist oppdatert

Lamborghini brekker ut av mønsteret og viser en firedørs konseptbil, faktisk er dette en av de store nyhetene på messa i Paris. Vi tipper jentene og guttene i Sant'Agata Bolognese har fått mer og mer angst ettersom firedørs kupémodeller har dukket frem. Mercedes har allerede sin CLS. Porsche nærmer seg fort med Panamera og Aston Martin flasher Rapide både hist og her. BMWs CS er litt mer fjern, men vi tror at de også har en drøm innerst inne om en slik type bil.

Lamborghini har døpt sin modell Estoque (sverdet tyrefekteren bruker til å drepe oksen), og den skal vise hvordan de Audi-eide italienerne vil løse utfordringen. Estoque har klare ambisjoner om å fylle oppgaven med å være en fullblods Lambo samtidig som den vil være betydelig mer praktisk enn en Gallardo eller Murcielago.

Med fire dører, fire seter og bagasjerom blir dette den reneste familiebilen.

Flere motorvarianter

Firedørs rasende okse

Firedørs rasende okse

  1. Store bilder av Estoque


Motormessig sier Lamborghini lite konkret om hva som kan dukke opp, men de avslører en del av tankene sine. Det må være mye effekt, det er åpenbart, og V10-motoren fra Gallardo LP 560-4 er en aktuell motor. Det samme er V8 hybrid og til og med V8 diesel har streifet tankene til sportsbilfabrikken. Diesel? Hva sier entusiastene nå?

Estoque har i likhet med de andre Lambo-modellene firehjulsdrift.

Det andre som kan være verdt en tanke er motorplasseringen som nå er foran. Bak forakselen og foran kupéen som det heter i papirene fra Italia.

Stor

Bilen er stor, og lengde og bredde har målene som en skikkelig limo. Estoque er 5,15 meter lang, 1,99 meter bred, men kun 1,35 meter høy. Akselavstanden er 3,01 meter og til sammenligning kan vi minne om at nye Toyota Avensis har en akselavstand på 2,7 meter.

Felgene har dimensjonen 22 tommer foran og 23 tommer bak.

Alle pr-folk på bilmessen i Paris var strengt oppdratt til å si at dette var en konseptbil og at produksjon ikke er avklart.


Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer