Firehjulinger for vei

Omtrent alle vi kjenner har lyst på en ATV, men de svært begrensede bruksmulighetene gjør at de fleste besinner seg.

Publisert
Sist oppdatert

MARSEILLE (DinSide Motor): Til nå har det mest vært ombygde ATVer fra de store produsentene eller produkter fra mindre kjente produsenter som Kymco og E-Ton som har vært tilgjengelig på hvite skilter registrert som firehjuls motorsykkel. Nå har Polaris, en av de store ATV-produsentene, satset for fullt med en hel serie modeller de kaller Quadricycles. Bak det litt tungvinte navnet skjuler det seg modeller fra ATV-serien som er modifisert for å kunne registreres på vei.

Eksplosiv økning

ATV registreres for vei i en kjøretøyklasse som i utgangspunktet var ment for italienske varemopeder. I denne klassen er det begrensinger på effekt (maksimalt 15 kw/21 hk) og hastighet som ikke får overstige 85 km/t. I Norge registreres disse som motorsykler, men en forskrift fra i vinter gjør det klart at de kan kjøres på vanlig førerkort klasse B.

I Europa har markedet for disse eksplodert. Med hovedsakelig ganske ukjente merker importert fra Østen har markedet for eksempel i Tyskland økt fra noen tusen eksemplarer i 2003 til 25.000 enheter hittil i år. I Norge er det i år registrert mellom fem- og seks hundre som motorsykler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer