Firehjulsdrift i vinter?

Det er ikke bare fordeler med firehjulsdrift. Her er noen argumenter for og i mot trekk på alle fire hjulene.

Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Firehjulsdrift står høyt på ønskelisten til nordmenn. I november hadde snaut 30 prosent av registrerte nybiler firehjulsdrift, mot 25 prosent så langt i år totalt. Om lag en fjerdedel av nybilene som selges i Norge trekker altså på fire hjul. Det er et høyt tall, som utvilsomt henger sammen med det brede utvalget av firehjulstrekkere som nå er tilgjengelig for norske nybilkjøpere og etter hvert også bruktbilkjøpere.

Likevel er det ikke til å komme unna at firehjulsdrift helt klart er sjeldnere i de rimeligere bilklassene. Dermed kan det være nærliggende å tro at enda flere ville valgt firehjulsdrift dersom det var tilgjengelig på flere billige biler.

Fordeler

Det er lett å se fordelene med firehjulsdrift. For det første får man naturligvis bedre fremkommelighet. Norge er fortsatt et land som kan preges av til tider store mengder snø i vinterhalvåret, selvsagt avhengig av hvor i landet du befinner deg. Fremkommeligheten med tohjulsdrift kan ikke sammenlignes med den du finner i en firehjulstrekker, selv med dagens elektroniske hjelpesystemer. Dette gjelder i dyp og løs snø så vel som opp den siste kneika til gårdsplassen eller hytta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer