Fisker Karma: 0,35 på mila

Dette er en spesiell bil og vil koste så mye at den blir tilgjengelig for svært få, men den er svært interessant som produkt.

Fisker Karma er en sportslig luksusbil med en hybrid drivlinje etter samme prinsipper som Chevrolet Volt og Opel Ampera, altså en elbil med bensinmotor som rekkeviddeforlenger.TÜV har målt snittforbruket til lave 0,21 liter per mil. Foto: Fisker
Fisker Karma er en sportslig luksusbil med en hybrid drivlinje etter samme prinsipper som Chevrolet Volt og Opel Ampera, altså en elbil med bensinmotor som rekkeviddeforlenger.TÜV har målt snittforbruket til lave 0,21 liter per mil. Foto: Fisker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer av at dette er en plug-in hybrid som er utviklet mer eller mindre av Henrik Fisker selv.

Fisker har tidligere vært designsjef for Aston Martin og sjef for BMWs DesignworksUSA. Dette har resultert i biler som Aston Martin DB9 og BMW Z8.

Nå er han klar for bilutstillingen i Frankfurt med sin nye modell Karma. Denne har vært under utvikling siden 2007, og når den nå presenteres i ferdig tilstand, kan vi si at de har jobbet svært fort.

Fisker uttaler at Karma vil bli den første plug-in hybriden på markedet når salget starter i 2010. Systemet som driver bilen heter Q-drive og forventes å ha en rekkevidde på opp til 80 kilometer uten utslipp når batteriene er fullt oppladet. Total rekkevidde blir 480 kilometer ved hjelp av en toliters turbomotor som kun skal brukes til å lade batteriet.

Forbruket er lavt

I en presemelding i dag avslører Fisker forbrukstallene til bilen. Kjører man kortere enn 80 kilometer skal utslippet være null. På grunn av bensinmotoren som lader bilen blir det CO2-utslipp på denne også. Gjennomsnittlig forbruk er målt til 0,35 liter per mil. Dette resulterer i et CO2-utslipp på 83 gram. Dette er lavt og det er et tankekors at ikke Toyota, Lexus, BMW og Mercedes har løst dette når en knøttliten aktør som Fisker har fått det til. Den andre imponerende bilprodusenten i verden er Tesla. Til sammen har disse to tatt innersvingen på alle de store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer