Fisker Karma kommer til Norge

Tre år er ikke lenge, men vi synes likevel vi har ventet en evighet på denne.

Fisker Karma kommer til Norge
Publisert
Sist oppdatert

Fisker? OK, et litt snodig navn på en bil, men vi kan like gjerne venne oss til det. For det dreier seg ikke om hvilken som helst bil, men om en luksuriøs sportssedan med oppsiktsvekkende lave utslipp takket være en elektrisk drivlinje og medbragt ladeaggregat i form av en kompakt bensinmotor. Mannen bak er dansk-amerikaneren Henrik Fisker.

Flink danske

Fisker har bakgrunn som designer, og har både BMW Z8 og Aston Martin DB9 på samvittigheten. Han har altså meget god samvittighet - vil vi tro. Og bedre skal den nok bli - Fisker Karma kan godt vise seg å bli en milepæl innen luksusbil-industrien med sine utslipp som er på nivå med en drivstoffgjerrig bybil - og vel så det.

Fisker har også gjørt andre ting, blant annet, via firmaet Fisker Coachbuild, produsert luksuskupéene Fisker Latigo og Fisker Tramonto, basert henholdsvis på BMW M6 og Mercedes SL 55 AMG. Du kan lese om dem her.

Sensasjon

I Januar 2008 gjorde Fisker sensasjon på bilutstillingen i Detroit da han avduket sin Fisker Karma, som lukket sedan. Vi skrev om den, og kunne vise det første bildet, i november 2007. Les artikkelen her. I etterkant er også en åpen utgave, Karma Sunset, blitt presentert for publikum. Mange fryktet imidlertid at det ville bli med prototypene, men Fisker har vist seg å være en "stayer" i dette gamet og prosjektet virker ganske så solid. Produsent er Fisker Automotive, som er et joint venture mellom Fisker Coachbild og Quantum Technologies. Det er sistnevnte som har utviklet drivlinjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer