FJ Cruiser: Toyota lanserer ny, stor terrengbil

Toyota kommer nå på markedet med en ny, stor terrengbil. Den er basert på konseptet som ble vist i Detroit for to år siden.

Publisert
Sist oppdatert

FJ-begrepet vekker til live en noe amerikanisert utgave av Land Cruiserne fra 60-tallet. Det er da også i USA at den nye, produksjonsklare FJ Cruiser presenteres i disse dager.

Fyller et tomrom

Responsen på konseptet som ble vist i 2003 var så overveldende at Toyota forsto at det var nødvendig å vekke til live igjen den mer råbarkede, "ekte" terreng-cruiseren som er en viktig del av Toyotas tradisjon i svært mange markeder. Klassikeren FJ40 innehar i så måte en særegen posisjon som modellen som meislet ut Toyotas image på det området i løpet av 60-tallet.

Rammebetingelser for bilen var at den skulle være morsom, anvendelig, fremkommelig og tilgjengelig for et ungt publikum. Den må derfor heller ikke være for dyr...

Resultatet ser vi på disse bildene. Toyota FJ Cruiser er basert på en 4-runner plattform. Den er tilgjengelig både i tohjulsdrevne og firehjulsdrevne utgaver.

"Amerikansk" motorisering

I denne omgang er FJ-cruiser utstyrt med en fire-liters V-6 motor som utvikler 245 hestekrefter. Vi forventer at det dukker opp et diesel-alternativ før modellen introduseres i det europeiske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer