- Fjern avgiften!

NAF vil bli kvitt en bilavgift som kan bli svært så dyr om du kjøper den riktige bilen.

Publisert
Sist oppdatert

I dag hørte vi at den svenske regjeringen tilbyr den svenske bilindustrien en krisepakke på hele 28 milliarder svenske kroner.

Nå vil NAF at staten skal fjerne omregistreringsavgiften som en del av den norske regjeringens krisepakke, som er varslet.

Utgangspunktet til NAF er at de mener omregistreringsavgiften demper salget av mer miljøvennlige biler. Når man for en tre år gammel bil i dag må betale 9.000 kroner i omregistreringsavgift, mener NAF derfor at mange heller velger å kjøpe eldre og mindre miljøvennlige biler.

- Meningsløst

- Dette er en meningsløs avgift. Dette fungerer bare som en ekstra skatt for de som har dårlig råd, sier direktør for samfunnskontakt i NAF Håkon Glomsaker til Nettavisen.

Den særnorske omregistreringsavgiften kan koste opp til 21.000 kroner for en helt ny bil. Den samme avgiften i Sverige kan derfor ansees som småpenger, nærmere gratis, i motsetning.

- Svenskene har innført en avgift på 50 kroner for å dekke det administrative, og det samme kan gjøres her i Norge, mener Glomsaker.

Glomsaker sier til Nettavisen at bruktbilsalget vil øke dersom regjeringen går inn for å fjerne omregistreringsavgiften. Dette samsvarer også godt med finansminister Kristin Halvorsens råd til folket om å fortsette å bruke penger, til tross for den vanskelige og turbulente verdensøkonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer