- Fjern den

Kan gi store skader.

FJERN DEN: Ikke ha hårklypa i håret når du kjører bil. Foto: Gjensidige
FJERN DEN: Ikke ha hårklypa i håret når du kjører bil. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er i dag pyntet til fest, og hårpynt er for mange en naturlig del av antrekket.

Nå går forsikringsselskapet Gjensidige ut og advarer mot å ha den på i bilen.

- Mellom hodestopperen og hodet skal du kun få plass til en finger. Har du i en stor hårklype eller en hestehale midt på hodet, vil avstanden mellom stopper og hode bli langt større enn den skal være. Ved et sammenstøt vil hodet vri seg kraftig, og nakken vil kunne ta mye større skade enn den i utgangspunktet ville gjort. Det å få en stålspenne inn i hodet vil selvsagt gi store smerter og kan forårsake dype og alvorlige kutt, sier bilekspert Jan Fleinsjø i Gjensidige i en pressemelding.

De anbefaler både sjåfør og passasjerer om å fjerne disse før de kjører til dagens arrangementer.

Lar du denne være igjen i håret når du skal ut å kjøre bil? Det vil du neppe gjøre igjen. Video: Embla Hjort-Larsen / Paisley.Rileyyy / TikTok. Vis mer

Det er ikke første gang DinSide skriver om temaet. Tidligere i år gikk en britisk kvinne ut og advarte mot å ha spenne i håret når man kjører bil. Kvinnen var involvert i en bilulykke der hun pådro seg et 30 centimeter stort kutt i hodet. Legene mistenkte at disse skadene kom fra biltaket og hårspenna.

- Jeg var veldig heldig, men jeg vil ikke at noen andre skal ta risikoen, sier hun til BBC.

Det var TV 2 som først omtalte saken her til lands. Til kanalen sa kjørelærer og daglig leder ved trafikkskolen Learn S Geir Cato Grøn Kristiansen at de hadde reagert dersom noen hadde satt seg i bilen med en stor hårspenne.

- Det er åpenbart ikke bra å kjøre med.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer