Fjerner alle blindsoner

Hva sier du til 360 graders utsyn fra førerplassen? Nå blir det en realitet.

USYNLIGE STOLPER: Legg merke til a-stolpene mellom frontruten og døren. Der vises hva som faktisk befinner seg på utsiden.  Foto: JAGUAR/LAND ROVER
USYNLIGE STOLPER: Legg merke til a-stolpene mellom frontruten og døren. Der vises hva som faktisk befinner seg på utsiden. Foto: JAGUAR/LAND ROVER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foruten forbruk og miljø, er sikkerhet et av de store satsingsområdene i bilbransjen for tiden.

Euro NCAP, som utfører kollisjonstestene i Europa, strammer skruen og innfører strengere krav, og da må bilbransjen følge opp.Et resultat av dette er at autobrems vil bli tilgjengelig på så godt som alle bilmodeller som kommer nye på markedet, med noen få unntak.

Dette er i hovedsak for å hindre påkjørsel av fotgjengere og andre myke trafikanter i urbane strøk.

Nå strekker Jaguar og Land Rover strikken ytterligere ved å innføre teknologi som skal gi deg fullt 360 graders utsyn fra førerplassen, uten hinder fra brede takstolper. Kia Soul fikk stjernetrekk uten autobrems

Passiv byttes med aktiv

Etter hvert som bilene skal bli sikrere, og vridningsstivheten kraftigere, så blir også alle takstolper tykkere. Det betyr at de kommer mer i veien for utsynet enn før.

I tillegg heves de nedre vinduskarmene, også dette for å bidra til økt stivhet og sikkerhet. Resultatet blir enda dårligere sikt.

Bilprodusentene har med dette laget en sikrere bil å kollidere i, men legger samtidig alt ansvar for å se og holde oversikten over på føreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer