Fjerner bilvraket

Forsøples nabolaget av naboens bilvrak? Eller har du dårlig samvittighet for ditt eget? Falck løser problemet.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år vrakes omkring 100.000 biler. Men ikke alle bileiere tar seg bryderiet med å levere sine vrak til gjenvinning. Derfor forsøples både bygater, jorder og skogholt av rustende vrak.

Det er imidlertid ingen unnskyldning for å forsøple miljøet med biler som har gjort nytten sin. Alt du og naboen trenger å gjøre er å ringe bergingsselskapet Falck, som har en avtale med Bilgjenvinning AS. Falck vil da sende en bil for å hente vraket og levere det på en av gjenvinningsstasjonene til Bilgjenvinning. For Falck-medlemmer er tjenesten gratis. For ikke-medlemmer koster bilens sistereis mellom 500 og 1.100 kroner, avhengig av avstanden til nærmest gjenvinningsstasjon. Vrakpanten utgjør i dag 1.500 kroner, noe som betyr at eieren minimum blir sittende igjen med 400 kroner.

Les også: Får du 5.000 kroner for vraket ditt? Sjekk her.

Fjerner miljøgifter

Gjenvinningsstasjonen skiller ut miljøskadelig avfall som kvikksølv, bremsevæske, glykol, drivstoff og olje og sender disse stoffene til destruksjon eller gjenvinning. Deretter gjenvinnes så mye som mulig av vraket. Autoretur, som eies av de norske bilimportørene og som har ansvaret for innsamling av norske bilvrak, hevder at inntil 85 prosent av bilvrakene gjenvinnes. Norske bilvrak lever ifølge selskapet videre i alt fra togskinner, kumlokk og autovern til binders, gryter og tørketromler. Autoretur samarbeider med selskapene Bilgjenvinning og Stena Metall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer