Ukens veteran: BMW 3.0 CSL

Flaggermusvingen

Du trenger ikke flagrende kappe for å nyte livet i M-bilenes bestefar.

RESPEKT: Gresset i veikanten bøyer seg når «vår» 1973 3.0 CLS tordner forbi. Om det er av fartsvind eller ærbødighet er ikke godt å si. Foto: BMW
RESPEKT: Gresset i veikanten bøyer seg når «vår» 1973 3.0 CLS tordner forbi. Om det er av fartsvind eller ærbødighet er ikke godt å si. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Det er en kjølig morgen i utkanten av München, og ingen er overrasket. Selvfølgelig er 3.0 CSL-en utenfor hotellet omringet av nysgjerrige. Det skulle bare mangle - det finnes antakelig flere enhjørninger i verden enn eksemplarer av denne sølvgrå bilen.

Pussig nok er den mest interesserte tilskueren er en hvithåret dame på rundt 70 år. Et lite øyeblikk undres vi om hennes lange blikk skyldes amorøse minner fra baksetet i en bil av denne typen, men oddsene er dårlige. Fordi BMW kun laget 167 eksemplarer av sin legendariske Batmobile. Og fordi det knapt er mulig å komme seg inn i baksetet.

Ikke bare vakker

BMW er kjent for sine vakre coupeer, og 2800/3.0-bilene fra tidlig 70-tall er intet unntak. De lange, elegante skapningene med haikjeft og slanke takstolper er nesten arrogant vakre, og må ha resultert i mye trykket stemning på morgenmøtene hos konkurrentene.

Men skjønnhet er ikke alt. Tidlig på 1970-tallet var BMW ivrig etter å skaffe seg et navn innen motorsport, og 3.0 CS ble homologisert for å delta i European Touring Car Championship. Bilen ble utviklet i et samarbeid mellom Alpina og en BMW-avdeling som senere skulle få navnet BMW Motorsport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer