Fleksi-kjempe fra Ford

Det er klassen som kalles crossover som er salgsvinneren på Fords hjemmebane, og med enorme Ford Flex får biler som Mercedes-Benz R-klasse en konkurrent som matsjer den i størrelse.

Publisert
Sist oppdatert

Selv Audi Q7 er kortere en Ford Flex, og Fordens firkantede form får den nok til å fremstå som betydelig mer voluminøs ute i trafikken selv om den i praksis bare strekker seg noen få centimeter lengre enn Q7 som måler 508 centimeter fra fanger til fanger.

Den kasseaktige formen vil gi god innvendig plass, særlig er bagasjerommet begunstiget av at taklinjen ikke er fallende som på R-klasse og Q7. På interiørbildene ser det ut som det er god plass til bagasje bak den tredje seteraden.

Storebror

Amerikanerne har nettopp fått en annen og mindre crossover fra Ford, nemlig Ford Edge. Den er bygget på samme plattform som nye Flex, men er kortere og pussig nok rundere i formen. De deler en 3,5-liters V6-motor med 265 hestekrefter og en sekstrinns automatgirkasse, og kan begge leveres med firehjulsdrift.

6- eller 7-seter

De mest luksuriøse variantene kommer med to store seter i andre seterad, mens budsjettvariantene får tre seter. Den bakerste seteraden består av to enkeltseter som individuelt kan felles ned i gulvet. Også på passasjersetet foran kan seteryggen legges ned, og hele kupelengden kan dermed utnyttes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer