Fleksibil eller stasjonsvogn?

Svært mange kan gjøre lurt i å vurdere en fleksibil fremfor en tradisjonell stasjonsvogn, ikke minst barnefamiliene.

Publisert
Sist oppdatert

Riktignok er fleksibilen litt kortere enn de kompaktklasse-baserte stasjonsvognene. Men de manglende centimeterne i lengderetningen oppveies elegant på flere måter. For det første er fleksibilene rundt 165 centimeter høye, cirka 15 centimeter høyere enn stasjonsvognen. Den store takhøyden tillater at passasjerene gis en oppreist sittestilling, noe som gir god plassutnyttelse i lengderetningen.

God plassutnyttelse

Fleksibilene kjennetegnes også ved korte pansere og fremskutte frontruter, noe som også frigjør plass. Det betyr nemlig at passasjerene kan plasseres lengre frem i konstruksjonen. Dermed vil den innvendige plassen i en fleksibil som regel oppleves som - og være - bedre enn i kompaktklasse-baserte stasjonsvogner.

Det skal her også nevnes at fleksibilenes beskjedne lengde gjør disse lettere å manøvrere i byen. 10-15 centimeter spart kan ofte være akkurat det som skal til for å få plass i den trange luken.

God ergonomi

Det at fleksibilene er høye, betyr ikke bare god plassutnyttelse. Det betyr også at setene kan plasseres høyt, noe som igjen resulterer i tre viktige fordeler; god oversikt over trafikkbildet, trygghetsfølelse og god ergonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer