Fleksibil eller stasjonsvogn?

Svært mange kan gjøre lurt i å vurdere en fleksibil fremfor en tradisjonell stasjonsvogn, ikke minst barnefamiliene.

Publisert
Sist oppdatert
Fleksibil eller stasjonsvogn?


Riktignok er fleksibilen litt kortere enn de kompaktklasse-baserte stasjonsvognene. Men de manglende centimeterne i lengderetningen oppveies elegant på flere måter. For det første er fleksibilene rundt 165 centimeter høye, cirka 15 centimeter høyere enn stasjonsvognen. Den store takhøyden tillater at passasjerene gis en oppreist sittestilling, noe som gir god plassutnyttelse i lengderetningen.

God plassutnyttelse

Fleksibilene kjennetegnes også ved korte pansere og fremskutte frontruter, noe som også frigjør plass. Det betyr nemlig at passasjerene kan plasseres lengre frem i konstruksjonen. Dermed vil den innvendige plassen i en fleksibil som regel oppleves som - og være - bedre enn i kompaktklasse-baserte stasjonsvogner.

Det skal her også nevnes at fleksibilenes beskjedne lengde gjør disse lettere å manøvrere i byen. 10-15 centimeter spart kan ofte være akkurat det som skal til for å få plass i den trange luken.

God ergonomi

Det at fleksibilene er høye, betyr ikke bare god plassutnyttelse. Det betyr også at setene kan plasseres høyt, noe som igjen resulterer i tre viktige fordeler; god oversikt over trafikkbildet, trygghetsfølelse og god ergonomi.

Hvis du ikke har prøvd det, vil du raskt finne ut at det er langt mer behagelig å stige inn i en fleksibil enn ned i en stasjonsvogn. Stor setehøyde er også en stor fordel for dem blant oss som daglig bærer barn inn og ut av barneseter, og som kanskje også må flytte barnesetet frem og tilbake mellom ulike biler.

Samme prisklasse

De fleste fleksibilene har en startpris på mellom 220.000 og 250.000 kroner med 1,6-liters motor. De koster dermed omtrent det samme som de kompaktklassebaserte stasjonsvognene.

Valget er ditt.

Les om vinneren, Volkswagen Touran, her.

Du finner grundig informasjon om alle testbilene i følgende tabeller:

  • Priser, mål og motorer
  • Forseter og bakseter
  • Tredje seterad og bagasjerom
  • Sikkerhet og utstyr
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer