Flerbruksbilene

Er du på jakt etter flerbruksbil, men usikker på hvem du bør velge? Slapp av, DinSide hjelper deg.

Publisert
Sist oppdatert

Flerbruksbilene har kun vært på markedet i 20 år og er dermed i historisk perspektiv en relativt ny biltype. De fleste er enige om at Chrysler Voyager, som ble lansert i 1983, var den første egentlige flerbruksbilen. Også betegnelsen MPV (Multi Purpose Vehicle), som ofte brukes om flerbruksbilene, stammer fra USA. Året etter, i 1984, kom franskmannen Renault Espace, den første europeiske flerbruksbilen. I dag finnes det flere titalls modeller, hvorav 16 markedsføres i Norge.

Tre seterader

Flerbruksbilens største fortrinn er størrelsen. En flerbruksbil er i gjennomsnitt nesten 480 centimeter lang og dermed like lang som de største stasjonsvognene. I tillegg er den 185 centimeter bred og hele 175 centimeter høy. Det betyr at den er rundt 10 centimeter bredere og 25 til 30 centimeter høyere enn de store stasjonsvognene.

Med slike utvendige mål, sier det seg selv at disse bilene rommer mye last. I tillegg har de fleste flerbruksbiler et kort panser og en fremskutt frontrute, noe som gir god plassutnyttelse. Derfor rommer flerbruksbilene tre seterader, noe som gir inntil åtte sitteplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer