"Flerbruksbilenes konge" fornyes

I over 20 år har Renault Espace/Grand Espace tilhørt referansene i sitt segment: De store flerbruksbilene. Den er blitt solgt i over en million eksemplarer i løpet av den tiden. Konkurransen er gradvis blitt tøffere, men Espace har tilpasset seg. Nå har Renault ment det var på tide med nok en oppgradering av modellen.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens Espace, Espace IV, så dagens lys i 2002, hvilket betyr at den allerede er inne i sitt fjerde leveår og at en midtlivs-oppfriskning er på sin plass. Oppfriskningen går på både eksteriør, interiør og drivlinjer.

Ny front

Utseendemessig skal man kjenne dagens modell meget godt for å få øye på endringene som er foretatt utvendig. Produsenten sier da også selv at det dreier seg om en lettere "re-styling". Det er særlig grillen og støtfangeren foran som har fått en slags oppmykning av linjene mens hovedlyktene har fått et snev av high-tech design. Det blir nå mulig å få sin Espace med bi-xenon svingbare lykter. Også baklyktene har fått ny design som ifølge Renault "minner" om LED-lykter... Ellers kan nye Espace fås i nye farger og med nye felgdesign.

Også interiøret blir oppgradert; setekledselen og fargeutvalgene blir nye på alle versjoner. Midtkonsollen er ny og skal være blitt mer ergonomisk samtidig som den har fått flere oppbevaringsrom med lokk. Der finnes også multimediakontrollene. De betjener blant annet det nye og avanserte Carminat navigasjons- og kommunikasjonssystemet som heretter blir å finne i Espace/Grand Espace etter å ha blitt introdusert i Laguna Facelift i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer