Flere allerede tatt

Norske bilister råkjører mer enn før, og nå blir de tatt langs skoleveien. Igjen.

KONTROLLER: Kontroller langs skoleveiene skal forhåpentligvis få fartsbøllene til å skjerpe seg. Foto: Dag Gjærum/UP
KONTROLLER: Kontroller langs skoleveiene skal forhåpentligvis få fartsbøllene til å skjerpe seg. Foto: Dag Gjærum/UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere avdekket tall fra Statens vegvesen at halvparten av oss mener det er greit å kjøre for fort. Men denne uken er det skolestart, og UP er tilstede langs en rekke av landets skoleveier med uniformert politi ved skolestart og –slutt. For her er det kanskje farligere en noen andre steder å kjøre for fort.

- Vi vil, gjennom forebygging og kontroller, rette oppmerksomheten mot våre yngste trafikanter. Vi har ingen å miste, sier UP-sjef Runar Karlsen til KNA.

Flere er allerede tatt for å holde for stor hastighet langs veiene der nær 60.000 småbarn uten trafikkerfaring og stort overblikk nå ferdes på formiddag og ettermiddag.

– Trygg Trafikk har en klar oppfordring til foreldrene: gå med barna til skolen. Snakk med dem om hva de opplever langs veien, og hvordan de skal forholde seg i trafikken, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Rundt 25 prosent av elevene kjøres til skolen (Transportøkonomisk institutt, 2006). De fleste av foreldrene oppgir praktiske hensyn som årsaken.

Les også: 450.000 tror de ville strøket til førerprøven

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer