Flere automatiske trafikkontroller på veien i 2011

En pressemelding fra regjeringen viser til at det i 2011 kommer 11 nye strekninger med streknings-automatisk trafikkkontroll (ATK).

ØKER STADIG: Antallet fotobokser øker stadig og bare siden 2009 har det kommet 23 gjennomsnittsmålinger.  Foto: COLOURBOX.COM
ØKER STADIG: Antallet fotobokser øker stadig og bare siden 2009 har det kommet 23 gjennomsnittsmålinger. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Streknings-ATK er en registrering av fart, målt i mellom to punkter, boks A og boks B. I den typen kontroll måles altså gjennomsnittsfarten på strekningen. Man blir ikke bøtelagt om man passer boks A eller boks B i en høyere hastighet enn tillatt, men bare hvis gjennomsnittshastigheten er høyere enn tillatt.

Utstyret som skal ta unnasluntrerne

Gode resultater

I rapporten fra Statens vegvesen vises det til at de tre prøvestrekningene for gjennomsnitts-ATK har levert gode resultater i form av redusert hastighet.

Les også: Boksen som varsler om fotobokser

På alle de tre strekningene har farten ved boks A, farten ved boks B og gjennomsnittsfarten blir atskillig lavere, noe som også skal medføre økt trafikksikkerheten ved disse veistrekningene.

- Det viktigste tiltaket for å redusere dødsulykker og alvorlige ulykker på veiene er å få sjåførene til å holde fartsgrensene og å tilpasse farten etter forholdene, skriver samferdelsminister Magnhild Meltveit Kleppa i pressemeldingen.

- Automatiske målinger av gjennomsnittsfart er således et effektiv tiltak når det gjelder å bedre trafikktryggheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer