Flere billige bybiler på vei

Volkswagen-konsernet har nå bestemt seg for å starte produksjon av bittesmå og miljøvennlige bybiler.

Flere billige bybiler på vei
Publisert
Sist oppdatert

Den norske Volkswagen-importøren opplyser i en pressemelding at de nye modellene vil settes i produksjon tidlig i 2011, altså om to år. De små bilene vil ifølge importøren produseres med både Seat-, Skoda- og Volkswagen-emblemer. Audi nevnes ikke, men som vi har skrevet tidligere, er det klart at også Volkswagen-konsernets premiummerke vil komme med nye modeller som er mindre enn dagens A3.

De nye småbilene vil bli produsert ved Volkswagenkonsernets fabrikk i Slovakias hovedstad Bratislava og vil være basert på konseptbilene UP og Space UP. Disse ble første gang ble vist ved diverse bilutstillinger i 2007 og går under fellesbetegnelsen "New Small Family".

Ikke først ute

Volkswagen er imidlertid ikke spesielt tidlig ute i minibilsegmentet. Riktignok står småbilen Fox på paletten (markedsføres ikke i Norge), men denne er nesten 383 centimeter lang og er dermed mer å regne som småbil enn en minibil.

Citroën, Peugeot og Toyota lanserte sin samarbeidsbil C1/107/Aygo (344 cm) allerede i 2006 og Toyota vil om få uker lansere verdens minste fireseter; iQ. iQ er kun 299 centimeter lang, noe som vil gjøre bilen uvanlig praktisk i bytrafikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer