Flere bøter gir "rabatt"

Bryter du flere trafikkregler samtidig, blir hvert lovbrudd paradoksalt nok billigere.

Som du sikkert skjønner, er det ikke lov å kjøre med såpass dårlig sikt. Likevel gjør mange nordmenn nettopp dette hver vinter. Foto: Knut Moberg
Som du sikkert skjønner, er det ikke lov å kjøre med såpass dårlig sikt. Likevel gjør mange nordmenn nettopp dette hver vinter. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner deg kanskje igjen i følgende situasjon: Det er vinter, du er sent ute til jobb og vil komme deg avgårde fortest mulig. Du koster av frontruta i hui og hast, hopper inn i bilen og kjører avgårde, noen kilometer i timen over fartsgrensen. Ved første veikryss oppdager du en bil fra høyre litt for sent, som må tråkke ekstra hardt på bremsa for å slippe deg forbi.

Hadde politiet vært i nærheten, ville du om dette eksempelet var en realitet, blitt tatt for tre trafikkforseelser - og likevel på et vis spart 2.450 kroner!

Grunn til å fjerne skiltmerkene? Oblatene brukes til å skrive parkeringsbot

Fellesbot gir lavere sum

Ja, du leste faktisk riktig. Slett ikke alle er klar over at de som bryter flere trafikkregler samtidig, får én fellesbot som faktisk blir lavere enn om du blir tatt for ett og ett forhold, som skjer hver for seg.

Selv Utrykningspolitiet opplyser villig om dette på sin Facebook-side:

"Blir du stoppet for flere forhold; f.eks. for å ha kjørt for fort, uten bilbelte og med håndholdt mobiltelefon, får du en fellesbot, som er lavere enn de tre tilsammen. Her kan du lese hvor mye du "sparer", skriver UP, og linker til satsene for forenklet forelegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer