Kraftsalvene kommer fra Stine Neverdal i Finans Norge.
- Arbeidet med å luke dem vekk fra trafikken må intensiveres, fortsetter hun.
Samtidig er det krefter som jobber for at fyllekjørere på visse premisser fortsatt skal få beholde retten til å kjøre bil etter at de er tatt.
I perioden 2005 – 2012 var alkohol, narkotika, eller medikamenter medvirkende i så mye som 22 prosent av dødsulykkene i trafikken, viser en rapport fra Statens vegvesen. I en ellers fallende trend på antall drepte i trafikken, fikk vi en økning i igjen i fjor. Fjorårets 187 trafikkdrepte var en økning på 43 drepte mot året før.
Tidligere undersøkelser viser også at 12 prosent kjører bil innen fem timer etter festen.
Sikter mot risikogruppen
Finans Norge, som representerer forsikringsselskapenes hovedorganisasjon, ønsker nå et sterkere fokus på risiko-sjåførene.
- For mange med rusproblemer og mennesker med alvorlig sykdom og omfattende medikamentbruk, får beholde førerkortet. Dette kan få store konsekvenser for uskyldige mennesker på veiene, sier Neverdal i Finans Norge.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger