Trafikkulykker:

Flere dødsulykker enn i fjor

Syv omkom i trafikken i mars måned.

FLERE DØDSULYKKER: Spesielt i mars måned var tallene dystre kontra fjoråret, men Norge er landet i Europa med færrest ulykker per innbygger og kjørte kilometer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FLERE DØDSULYKKER: Spesielt i mars måned var tallene dystre kontra fjoråret, men Norge er landet i Europa med færrest ulykker per innbygger og kjørte kilometer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Statens Vegvesen har undersøkt alle dødsulykker i trafikken hittil i 2019, altså i årets første kvartal. Totalt dreier det seg om 17 omkomne, som er én mer enn i fjor.

Spesielt i mars måned var tallene dystre. Da omkom syv personer i trafikken, mot to personer i mars i fjor.

Flest menn

14 av de 17 omkomne var menn, eller da drøye 82 prosent.

Ifølge Vegvesenet er det møteulykker som dominerer. Syv av de totalt 16 dødsulykkene har vært front mot front. Tre fotgjengere har omkommet og tre utforkjøringer har endt med døden.

Møre og Romsdal er fylket med flest dødsulykker, med fem omkomne i årets første kvartal. Til sammenligning omkom det seks personer totalt i Møre og Romsdal i hele 2018.

Best i Europa

Selv om disse tallene ikke er hyggelig lesning, får et plaster på såret være at Norge både i 2015, 2016, 2017 og 2018 hadde de laveste dødstallene i hele Europa når man kalkulerer inn befolkningsmengde og antall kjørte kilometer.

I 2018 og 2017 omkom henholdsvis 108 og 106 personer i trafikken her til lands.

- Vi er selvsagt glad for fortsatt lave tall. Men dette handler selvsagt om langt mer enn tall og statistikk. Dette handler om mennesker og skjebner. Vi skal ha færre drepte og hardt skadde i trafikken, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer