Flere elbiler kan gjøre bygging av tunneler billigere

Flere elbiler kan gjøre bygging av tunneler billigere. Blant annet kan 300 millioner kroner kuttes i utbyggingen av ventilasjonsanlegget i Rogfast-tunnelen.

BILLIGERE TUNNELER MED ELBIL: Flere elbiler kan gjøre bygging av tunneler billigere. Blant annet kan 300 millioner kroner kuttes i utbyggingen av ventilasjonsanlegget i Rogfast-tunnelen, ifølge Samferdselsdepartementet.
BILLIGERE TUNNELER MED ELBIL: Flere elbiler kan gjøre bygging av tunneler billigere. Blant annet kan 300 millioner kroner kuttes i utbyggingen av ventilasjonsanlegget i Rogfast-tunnelen, ifølge Samferdselsdepartementet. Vis mer
Publisert

Regjeringens klimamål om at alle nye biler som blir solgt i 2025, er utslippsfrie, kan gjøre bygging av tunneler billigere.

Hemmeligheten er lavere utslipp fra bilene - som gjør at man trenger mindre ventilasjon enn tidligere.

Kutter kostnader med 300 mill. i ventilasjonsanleg

Med de utslippsreduksjonene det vil gi, kan Statens vegvesen kutte 300 millioner kroner i utbyggingen av ventilasjonsanlegget i den nye Rogfast-tunnelen, opplyser Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Med mindre utslipp fra biler trenger vi mindre ventilasjon enn tidligere, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), som understreker at det ikke vil gå utover brannsikkerheten i Rogfast.

– Det er spesielt viktig for en så lang tunnel. Samtidig håper vi at reduksjonen i utslipp fra bilene kan føre til kutt i andre tunneler i framtiden, sier samferdselsministeren.

Rogfast skal bli verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel, og skal binde sammen Stavanger-området med Haugalandet. Kostnadsrammen er satt til 24,8 milliarder kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer