Køkjøring

Flere elbiler løser ikke problemet

KOMMENTAR: Vi kjører svære SUV-er og sitter der mutters alene og stamper i morgenrushet. Et av de største trafikkproblemene løses ikke av at bilene elektrifiseres.

KØ, KØ OG ATTER KØ: Forhåpentligvis er køproblemene noe som følger vår generasjon og ikke neste. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KØ, KØ OG ATTER KØ: Forhåpentligvis er køproblemene noe som følger vår generasjon og ikke neste. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Så skjedde det igjen. To biler dunket inn i hverandre på E6 ved Kløfta. Ingen stor dramatikk, ingen ble skadet, men ringvirkningene i ettermiddagstrafikken ble som ventet store.

Selv hadde jeg akkurat kjørt fra jobben i Oslo da jeg hørte om det på radioen. - Hendelsen skaper store trafikale utfordringer for trafikken sørfra, kunne radiostemmen melde. Nei, du sier ikke det.

For meg startet køen startet allerede på Østre Akervei, flere kilometer før påkjøringsfeltet til E6 - 25 kilometer unna hendelsen. Jeg så på klokka, den var 1550. Det var 1 time og 10 minutter til barnehagen stengte. Ville jeg rekke det? Neppe. Jeg burde selvfølgelig ha kjørt fra jobben tidligere. Når skal jeg lære?

Har du små barn i barnehage og litt reisevei ut fra en av de store byene våre, kjenner du garantert følelsen. Den er alt annet enn behagelig. Og når stresshormonene herjer i kroppen, kommer alltid den samme tanken snikende, den om at man egentlig burde solgt huset, sluttet i jobben og kjøpt seg et enkelt krypinn ved sjøen, anlagt en åkerlapp, anskaffet seg en robåt og børstet støv av fiskestanga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer