Flere elbiler på vei

Mitsubishi ligger langt fremme på elbilfronten med sin i-Miev. Nå skal denne bilen også selges som Citroën og Peugeot.

Flere elbiler på vei
Publisert
Sist oppdatert

I-Miev er i ferd med å bli introdusert på det japanske markedet og er planlagt å komme hit til Norge en gang i løpet av 2010. Vi har ved flere anledninger kjørt denne bilen og har slått fast at den ligger langt foran andre elbiler per i dag, med unntak av Tesla Roadster som er en rendyrket sportsbil med to sitteplasser.

Les test her

Fremst i Europa?

Mitsubishi og det franske bilkonsernet PSA har nå inngått en avtale som gjør det mulig for de to franske bilmerkene Peugeot og Citroën å komme med sine egne versjoner av i-Miev. Det betyr at franskmennene nok blir ledende blant de europeiske bilprodusentene når det gjelder å tilby en fullverdig fireseters elbil om et par år.

Kostnadsdeling

Rent teknisk er det trolig lite som kommer til å skille dette trekløveret. PSA har allerede erfaring med småbilssamarbeid med en japansk produsent, nemlig Toyota. Til sammen utviklet de Aygo/107/C1, men nå er det altså radikalt annerledes teknologi som skal utprøves og da er det naturligvis en fordel å være flere å dele kostnadene på.

2011

Når det gjelder tidspunktet for introduksjonen av de franske versjonene, snakker vi etter alt å dømme om 2011. Med tanke på hvor godt elbiler kommer ut av det norske avgiftssystemet, tyder alt på at vi vil få se også disse variantene på det norske markedet. Norske myndigheter har flere ganger indikert at de ønsker å satse forholdsvis tungt på en elektrifisering av veitransporten så biler som dette er nok velkomne på mange måter her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer