Test av sykkelstativ til bil

- Flere er direkte trafikkfarlige

En ny svensk-norsk test viser at flere stativer på det norske markedet verken tåler unnamanøvre eller kollisjoner i 30 km/timen.

TRAFIKKFARLIG: Her holder syklene på å falle av sykkelstativet og bilen i testens store taper. Video: NAF/TestfaktaVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er grunn til å advare mot enkelte av disse. Det er overraskende hvor lite som skal til før både sykler og selve stativet løsner, advarer forbrukerådgiver Anette Berve i NAF.

Den norske bileierorganisasjonen har sammen med den svenske søsterorganisasjonen Testfakta testet åtte sykkelstativer til hengerfeste, som er på markedet i dag. Disse ble testet for sikkerhet under kjøring, ved kollisjon og montering.

Velova dårligst

På de fleste stativene løsnet imidlertid enten syklene eller til og med selve stativet fra hengerfestet, under kollisjonstesten i 30 km/timen.

Velova Bike Carrier 3 kommer aller dårligst ut av de åtte stativene som er testet, med karakteren 2,5, der 10 er best:

«Under kollisjonstesten av stativet falt det av hengerfestet, og syklene løsnet fra stativet. Selve kjøretesten ble avbrutt, fordi syklene slet seg løs og ripet opp testbilen», heter det i testdokumentene.

- Det er alvorlig at det er så dårlig kvalitet på mange av sykkelstativene som er tilgjengelig for den norske forbruker. Det kan være svært farlig dersom sykkelstativet løsner i fart eller en sykkel faller av, fortsetter Berve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer