Skoda Octavia RS iV

Flere får råd til råskinnet

Litt billigere - og litt tammere.

MILJØ-RS: Skoda Octavia RS kan bli mer tilgjengelig for folket, etter at de har spritet opp hybridlinjen en smule. Foto: Skoda
MILJØ-RS: Skoda Octavia RS kan bli mer tilgjengelig for folket, etter at de har spritet opp hybridlinjen en smule. Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skoda Octavia RS blir sprekere enn noensinne, samtidig blir trolig prisen hyggeligere også.

Modellen hadde på en måte diskvalifisert seg selv som ren bensinmodell, da ladbare hybrider som Mercedes-Benz C 350 e med nesten 100 hester mer fikk lavere startpris.

Ladbar hybrid

Det blir det endringer på nå. Skoda har nemlig puttet RS-logoen på den ladbare drivlinjen som består av en 1,4 liter på 150 hk sammen med en elmotor på 114 hk. Systemeffekten på RS blir 245 hester og 400 Nm. Effekten er den samme som på forrige RS i sprekeste utgave og får 30 Nm mer i dreiemoment.

Skuffende effekt

Elmotoren gir deg 330 Nm umiddelbart, noe som har potensiale til å gi deg følelsen av en skikkelig sprek bil, hvis tuningjobben er gjort bra. Sportmodus gir full effekt og en akselerasjon fra 0-100 på 7,3 sekund og toppfart på 225 km/t. Ingen av tallene er hårreisende - og er strengt tatt litt skuffende.

Den forrige dieselmodellen med diesel og 4x4 var bare tre tideler tregere og hadde høyere toppfart. Den utgående RS 245 akselererte fra 0 -100 på 6,6 sekunder og stakk seg til 250 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.