Test: BMW X3 30e xDrive

Flere får råd til sprek X3

Ny ladbar hybrid i knallhardt marked.

SPREKING: BMW X3 er endelig tilgjengelig i norgesvennlig ladbar hybrid. Den over 100 hester sprekere og 32.000 kroner billigere enn diesel- og bensinvariantene. Her er vår mening om bilen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW kommer med stadig flere fristende ladbare varianter for tiden. Flerbrukeren 225xe med firehjulstrekk har hatt svært godt salg i flere år allerede, 530e har fått firehjulsdrift, 330e blir tilgjengelig som stasjonsvogn med firehjulstrekk, X5 45e har en av markedets lengste elektriske rekkevidder, 7-serien finnes med ledning og snart kommer også X1 og X2 som ladbare varianter.

I tillegg er en ren elektrisk iX3 ikke langt unna.

Men nå dreier det seg om X3 30e, kanskje bilen de aller fleste familiene ville valgt i BMWs sortiment - om de hadde råd.

Og det er jo den store gulroten, som det alltid er for ladbare hybrider. Her betaler du nemlig bare 36.000 kroner i avgifter. Det gjør den ca. 32.000 billigere enn toliters diesel, som de fleste ellers ville kjøpt.

Samtidig må du opp i de sekssylindrede variantene M40i og 30d for å få tilsvarende effekt. Da snakker 200.000 til 400.000 kroner mer i pris.

Sprek, men kort rekkevidde

Og det er en skikkelig kraftpakke man får i forhold til dieselen med 190 hk og 400Nm.

Under panseret sitter det en 2-liters turbo med 184 hk og 300 Nm. Den er koblet sammen med en elmotor på 109 hester og 265 Nm. Den er plassert foran 8-trinns girkassen og har den fordelen at bilen får nøyaktig samme kjørefølelse uansett om den går på strøm eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer