Foreslår moderate avgiftsendringer

Flere gode nyheter for bilistene

Her er alt du trenger å vite om bilavgiftene etter regjeringens forslag til Statsbudsjett 2019.

SLIPPER BILLIG UNNA: Hvis regjeringens forslag til statsbudsjett går gjennom, er det bare mindre grupper bilister som kommer til å merke noen forskjell. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLIPPER BILLIG UNNA: Hvis regjeringens forslag til statsbudsjett går gjennom, er det bare mindre grupper bilister som kommer til å merke noen forskjell. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det mest dramatiske som kunne skjedd, var allerede unngått, da regjeringen tidligere i høst annonserte at de ville utsette omleggingen til WLTP-godkjenning, som grunnlag for beregning av engangsavgiften.

Dermed gjensto det å se hvilke andre endringer som kunne komme med forslaget til statsbudsjett, som ble lagt fram i formiddag.

Kjøpe, eie, bruke

Når det gjelder bilavgifter, skilles det i budsjettsammenheng mellom ikke-bruksavhengige og bruksavhengige avgifter.

De førstnevnte er i hovedsak engangsavgiften, trafikkforsikrings-avgiften (tidligere årsavgiften), vektårsavgiften (for kjøretøy over 7,5 tonn tillatt totalvekt) og omregistreringsavgiften.

I forslaget til statsbudsjett som ble lagt frem, gjelder endringene i hovedsak drosjer og motorsykler, samt de som fyller LPG på tanken.

Når det står prisjusteres, betyr det i praksis ingen endring - bare en justering (i år på 1,5 prosent), som følge av prisendringene som de er reflektert av konsumprisindeksen det siste året. Mer i detalj er endringene som følger:

Som presisert: Dette er dagens regjerings forslag til statsbudsjett og ingen av endringene som er nevnt ovenfor er definitive før budsjettet er endelig vedtatt og trer i kraft 1. januar 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer