Flere henter bil i utlandet

I fjor ble mer enn 28.000 brukte utenlandske biler hentet inn til Norge. I år kan tallet bli enda høyere.

Flere henter bil i utlandet
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2001 klarte ikke de offisielle norske bilimportørene å selge mer enn 91.916 nye biler, en nedgang på nærmere 6.000 bilder sammenlignet med 2000. Samtidig ble det altså bruktimportert mer enn 28.000 biler, noe som betyr at det ble bruktimportert én bil for hver tredje nybil som ble solgt.

Markant økning

I år kan det se ut som om bruktbil-importørene har blitt enda mer aktive. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser i hvert fall at det i april ble hentet 2.801 brukte biler til Norge, en økning på hele 39,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, da bruktimportørene nøyde seg med å hente 2.008 biler. Hittil i år har 9.336 biler brukte biler ankommet Norge, mot 8.015 biler i fjor.

Volkswagen prøver seg

April-statistikken fra OFV inneholder også andre interessante tall. Blant annet viser den at Volkswagen ble Norges mest solgte bilmerke forrige måned. Dermed fikk Volkswagen omsider tatt igjen litt med Toyota, som med hårfin margin ble Norges mest solgte bilmerke i 2001 og som ble det mest solgte bilmerke i både januar, februar og mars i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer