Flere kjører med sommerdekk om vinteren

17 prosent av skadde personbiler i fjor vinter, kjørte på sommerdekk.

Flere kjører med sommerdekk om vinteren
Publisert
Sist oppdatert

En stadig større andel av ulykkesbilene kjører på sommerdekk om vinteren, viser nye tall fra If Skadeforsikring. Det skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Hele 17 prosent av personbilene med registrerte skader sist vinter kjørte på sommerdekk. Det viser If Skadeforsikrings tall for perioden november-april. For fem år siden var andelen 11 prosent.

– Andelen har økt fra år til år i denne perioden. Det indikerer at skremmende mange kutter ut vinterdekk. Folk er ikke lenger like flinke til å ta hensyn til føret, sier teknisk sjef Vidar Brustad i If Skadeforsikring til Newswire.

Les også: Slik skifter du hjul

Venter i det lengste

Ulykkene på sommerdekk skjer gjennom hele vinteren, men mange skyldes at av bilførere legger om for sent om høsten eller for tidlig om våren, ifølge If.

– Folk venter i det lengste med å sette på vinterdekk. Værvarslingen kan melde om snø i forveien, men mange venter likevel med å legge om helt til den morgenen snøen ligger der, sier Brustad.

Langs hovedveiene inn til de store byene ser vi det hvert år. Biler som står på veiskuldrene (om vi er heldige) med nødblink og varseltrekant på plass. Ute av stand til å bevege seg sikkert på ferske snøveier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer