En seier for miljøet?

Flere kutter diesel

Flere bilprodusenter avliver dieselmotoren. I dag føyde Volvo seg inn i rekken, men ikke alle er enig i at det er til det bedre.

SNART AVLIVET: Diesel har synkende andel i markedet, og nå kutter flere produsenter diesel som alternativ. Foto: NTB Scanpix
SNART AVLIVET: Diesel har synkende andel i markedet, og nå kutter flere produsenter diesel som alternativ. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Volvo har en intensjon om at biler i framtida skal selges uten en forbrenningsmotor, med en målsetting om at 50 prosent av deres globale salg skal være helelektrisk innen 2025. For å starte avlivingen av forbrenningsmotoren kom selskapet i dag med meldingen om at nye S60 blir den første modellen som ikke tilbys med et dieselalternativ under panseret.

Alle Volvo som lanseres fra 2019 skal ha en eller annen form for elektrifisering, om ikke annet, så i en mild form, forteller selskapet i en pressemelding.

Volvo kaller dette selv den mest omfattende elektrifiseringsstrategien i bilindustrien, uten at vi er sikre på at alle de andre bilprodusentene er enig i det. Utsagnet om at framtida er elektrisk kan derimot de fleste signere på.

Nei til diesel, ja til diesel!

Nye S60 er naturlig nok en nær slektning av V60, som kommer på markedet nå i år. V for stasjonsvogn, S for sedan. Likevel skal Volvo levere dieselmotorer i stasjonsvogna. Hvorfor?

Det handler etter alt å dømme om hvilke markeder bilene er ventet å gjøre det godt i, og hvor bilene skal produseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer