Flere Mini-modeller kommer

Mini har flere nye modeller på trappene. Nå bekreftes det at konseptbilene Coupé og Roadster virkeliggjøres om ikke lenge.

Mini Coupé Concept som ble vist frem i fjor
Mini Coupé Concept som ble vist frem i fjor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mini er i ferd med å utvide modellprogrammet sitt betydelig. Deres hittil største modell, Contryman, kommer til vinteren med høyere bakkeklaring og mulighet for firehjulsdrift. Men mer er altså på gang. På fjorårets høstutstilling i Frankfurt viste man frem konseptbilene med de selvforklarende navnene Coupé og Roadster. Nå uttaler en talsmann for Mini at disse ikke er langt unna.

Coupé kommer først og skal ligge omtrent et halvt år bak Countryman i løypa. Det betyr at den blir markedsklar om et års tid. Roadster skal følge omtrent et halvt år etter der igjen, i følge talsmannen, gjengitt i leftlanenews.com.

Les mer om Countryman her.

Sportsligere

Begge modellene har mindre fokus på praktiske egenskaper enn den vanlige Mini-modellen. Her er det den sportslige profilen som er rendyrket. Når det gjelder kjøreegenskaper har man jo et svært godt utgangspunkt i vanlige Mini Cooper i så måte.

Flere motorer

Motormessig regner vi med at det kommer en rekke alternativer. Konseptbilene hadde en 1,6-liters turbomotor med 211 hester under panseret i fjor. Vi regner med at denne motoren også kommer med mindre effekt, til fordel for norske bilkjøpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer