Statens vegvesen kontrollerer trafikkskoler

Flere trafikkskoler i Nord-Norge fikk godkjenningen inndratt

13 sjåførskoler har mistet godkjenningen etter at Statens vegvesen har sjekket 85 sjåførskoler i de nordligste fylkene. I Midt-Norge mistet seks trafikklærere godkjenningen.

KONTROLL AV TRAFIKKSKOLER: 13 sjåførskoler har mistet godkjenningen etter at Statens vegvesen har sjekket 85 sjåførskoler i de nordligste fylkene. Foto: Statens vegvesen/ Knut Opeide
KONTROLL AV TRAFIKKSKOLER: 13 sjåførskoler har mistet godkjenningen etter at Statens vegvesen har sjekket 85 sjåførskoler i de nordligste fylkene. Foto: Statens vegvesen/ Knut Opeide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 har Statens vegvesen vært på tilsyn hos 85 trafikkskoler i Nord-Norge, fra Brønnøysund i sør til Kirkenes i øst - og der har altså 13 sjåførskoler mistet godkjenningen. Ni har fått pålegg og åtte advarsler.

I Midt-Norge er 246 trafikkskoler kontrollert i 2018, og der fant man 94 avvik som krever oppfølging fordi opplæringen den enkelte trafikklærer eller trafikkskolen som helhet gir, ikke er god nok. Dette kan være at de ikke følger den godkjente læreplanen sin, eller at de ikke fyller ut elevkortene sine rett.

Seks trafikklærere i Møre og Romsdal og Trøndelag fikk tilbakekalt sin godkjenning av forskjellige årsaker, som kan være at de ikke oppfyller helsekrav til å fortsatt ha godkjenning som trafikklærer eller andre brudd i opplæringen.

Tilsynet går både på innhold, omfang og metode.

Slik gjøres tilsynet

– Om opplæringen ikke følger kravene får de i første omgang pålegg om å rette seg disse kravene. Om ikke de følger opp dette kan det føre til en advarsel. I ytterste konsekvens kan godkjenningen tilbakekalles, sier seksjonsleder Ingunn Foslund i Statens vegvesen region Nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer