Flere velger diesel

I 1998 var det kun 6,8 prosent av nybilkundene som valgte dieselmotor. I år har tallet kommet opp i 16,3 prosent.

TALLRIKE BETEGNELSER: TDI, HDI, CDI, TCDi, TDdi, TiD, CRD, DI-D, TD, D og d. Dieselmotoren blir et stadig mer kjært barn og har fått mange navn.
TALLRIKE BETEGNELSER: TDI, HDI, CDI, TCDi, TDdi, TiD, CRD, DI-D, TD, D og d. Dieselmotoren blir et stadig mer kjært barn og har fått mange navn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det betyr at mer enn hver sjette personbilkunde nå velger diesel fremfor bensin. Hvorfor? Årsaken ligger nok rett og slett i det faktum at dieselmotoren har gjennomgått en teknologisk revolusjon i løpet av det siste tiåret. Ikke bare har dieselmotorene blitt sterkere og enda mer gjerrige. De har også blitt mer siviliserte, i den forstand at de støyer og vibrerer mindre.

Økt utvalg

Men minst like viktig er det at utbudet av biler med dieselmotor har økt kraftig de siste årene. Det økte utvalget har sitt utspring i en stadig større etterspørsel etter dieselbiler på kontinentet, hvor dieselbiler i dag utgjør hele 35 prosent av personbilsalget.

Små dieselmotorer

De aller fleste bilprodusenter, spesielt de europeiske, tilbyr nå dieselvarianter av nesten alle modeller. Og det er ikke lenger bare de store familiebilene som er tilgjengelige med dieselmotorer. Blant annet har Volkswagen-gruppen utviklet en 1,2-liter til bruk i A2 og Lupo og en 1,4-liter til bruk i A2 og Polo. Ford har i samarbeid med PSA-gruppen (Citroën og Peugeot) utviklet en 1,4-liter for Fiesta og Mercedes-Benz bruker en 1,7-liter i A-klasse og Vaneo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer