Opel-kundene freser på sosiale medier

Flertallet av Ampera-e-kundene hevder de vil si opp kontrakten

Seks av ti vil si opp kontrakten med Opel, viser vår stemningsrapport.

FRUSTRERTE OPEL-KUNDER: Det har stormet rundt Opel Ampera-e den siste tiden. Nå kan mange av kundene ha fått nok. Foto: AFP PHOTO/SCHWARZ Skjermdump: Facebook
FRUSTRERTE OPEL-KUNDER: Det har stormet rundt Opel Ampera-e den siste tiden. Nå kan mange av kundene ha fått nok.
Foto: AFP PHOTO/SCHWARZ Skjermdump: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av dem som ennå ikke har bil, men som har skrevet avtale med Opel om å få levert elbilen Ampera-e, har eller vil kansellere kontrakten sin.

Det er inntrykket man sitter igjen med etter å ha sett resultatene av Dinsides uhøytidelige spørreundersøkelse blant Ampera-e-folk på Facebook.

Mandag i forrige uke opprettet vi nemlig en meningsmåling - eller stemningsrapport - i gruppen «Opel Ampera-e Norge» på det sosiale mediet. Gruppen har 1.665 medlemmer per 14. november 2017.

Overveldende flertall vil si opp

Spørsmålet vi stilte til «Opel Ampera-e Norge»-gruppen på Facebook var, med bakgrunn i den siste tidens nyheter:

Dette er saken

«Vil du fortsatt vente på Opel Ampera-e?»

Naturligvis har ikke alle medlemmene svart. 214 (13 %) har likevel fått med seg og klikket på ett av de tre alternativene «nei», «vet ikke» og «ja».

Så kan det hende flere av disse gruppemedlemmene allerede har fått bilen, ikke har fått med seg undersøkelsen eller av andre årsaker ikke har svart.

Hele 59 prosent (126 personer) har svart at de ikke lenger ønsker å stå ved kontrakten med Opel. 27 prosent (58) har ikke bestemt seg for hva de vil gjøre, mens bare 14 prosent (30) sier de fortsatt vil stå ved kontrakten.

Har betenkningstid

- Frustrasjon og skuffelse med en dose aggresjon er vel betegnende for dem som skulle hatt bil nå. Utelukker ikke at det samme kan sies om dem som har jobbet for saken i Opel også, sier Øyvind Lunde, administrator av Facebook-gruppen «Opel Ampera-e Norge» til Dinside.

Opel Norges pr-sjef Stein Pettersen har forståelse for frustrasjonen.

- Jeg har ikke problem med å forstå om folk blir oppgitt, irritert og noen forbanna, sa han til Dinside da det i forrige uke ble kjent at prisen øker med ytterligere 45.000 kroner.

Pettersen sier nå til Dinside at Opel ikke har fått voldsomme mengder avbestillinger foreløpig, men at Ampera-e-kundene har fått en 30-dagers frist på å bestemme seg.

- Det er vanskelig å si hvor mange det blir. Det er en del som vil bruke tida de har fått, sier han.

Pr-sjefen har imidlertid ikke mye tro på stemningsrapporten fra Facebook.

- Tror du 60 prosent vil melde seg av? Nei, det tror ikke jeg. Det ville overraske meg, sier han når Dinside viser ham resultatet.

Årets Bil 2018

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer