Flertallet har respekt for Hyundai

"Har Hyundai blitt et respektabelt bilmerke?", spurte vi i sammenheng med vår omtale av nye Hyundai Sonata. "Ja", svarte 57 prosent av våre lesere.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi stanset avstemmingen på mandag, hadde nøyaktig 1.000 lesere sagt sin mening om det sør-koreanske bilmerket. 559 lesere hadde altså en positiv holdning, mens 414, eller 43 prosent, fortsatt er skeptiske til et av verdens hurtigst voksende bilkonsern.

Sør-Koreas største

Hyundai er uten sammenligning Sør-Koreas største bilprodusent og står i tillegg som eier av Kia. Konkurrenten Daewoo, som også eier Ssangyong, blir en miniputt sammenlignet med Hyundai.

Ambisiøs målsetting

Hyundais fabrikk i Ulsan er blant verdens største, med en produksjonskapasitet på 1,5 millioner biler i året. Hyundai har i løpet av de siste årene lansert en rekke nye modeller og har som målsetting å bli verdens femte største bilprodusent innen 2010.

Langt bak Skoda

I august stilte vi våre lesere samme spørsmål, men da med Skoda som utgangspunkt. Hele 87 prosent av de omlag 1.200 leserne som stemte, svarte ja på spørsmålet om Skoda har blitt et respektabelt bilmerke. Hyundai har dermed et godt stykke igjen før det står like sterkt blant våre lesere som Skoda.

Hyundai-avstemmingen, som ble stoppet på mandag, finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer