BMW-verstinger

Flest mobilsyndere i denne bilen

Bilister som kjører Suzuki er de som bruker mobilen minst bak rattet. I den andre enden av lista, de som bruker mobilen mest, finner vi BMW-eiere.

SYNDER MEST: Eiere av BMW og andre tyske luksusbiler - pluss Tesla - går igjen blant de som bryter fartsgrensene oftest og skravler mest i mobilen mens de kjører, viser undersøkelsen blant 30 000 Fremtind-kunder. Foto: Rune Korsvoll
SYNDER MEST: Eiere av BMW og andre tyske luksusbiler - pluss Tesla - går igjen blant de som bryter fartsgrensene oftest og skravler mest i mobilen mens de kjører, viser undersøkelsen blant 30 000 Fremtind-kunder. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Rundt to av tre bilister bruker mobilen mens de kjører. Det viser en undersøkelse som forsikringsselskapet Fremtind har gjort blant sine kunder. Verst av alle er BMW-eiere. På de neste plassene kommer de som sitter bak rattet i en Audi, Volkswagen eller Renault.

Resultatene kommer fram når forsikringsselskapet studerer kjøreatferden til de kundene som har en såkalt Smartbil-forsikring.

Ved hjelp av kundenes telefon og en app, registreres kjøreatferden. Trygg og hensynsfull kjøring legger grunnlaget for rabatt på forsikringen. Kjøredata fra rundt 30 000 bilister og 140 millioner kjørte kilometer i 2020, ligger til grunn for konklusjonene i undersøkelsen.

Tesla- og BMW-eiere verst

- De som bruker mobilen mye mens de kjører bruker den alt for mye. Det vi si i snitt 27 prosent av sine kjøreturer, sier leder for innovasjon Svein Skovly i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Han forteller at sjåfører i Nord-Norge og de som kjører asiatiske bilmerker er de som totalt sett er de tryggeste bak rattet.

- De som kjører Tesla og tyske biler har mest å gå på bak rattet, både hva angår kjøring totalt, mobilbruk og brudd på fartsgrensene. De som kjører asiatiske biler utmerker seg positivt, og «vinner» på nesten alle parametere, sier Skovly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer